Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι

Το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί, λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ στην περιοχή. Κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Αυτή την ώρα μοιάζει να μην είναι πια στο χέρι των επίγειων δυνάμεων να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ωστόσο η πυρκαγιά φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής Κρήτης κ. Ραπανάκη νωρίτερα κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Οι φλόγες έχουν κάψει γεωργικές εκτάσεις και θερμοκήπια, ενώ γίνεται έκκληση από την πυροσβεστική να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τους γειτονικούς οικισμούς για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο από νωρίς βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 οχήματα με 44 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν και εναέρια μέσα.

Δύο ελικόπτερα “σηκώθηκαν” και κατευθύνθηκαν με διαφορά λίγης ώρας προς την φωτιά, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ