ΒΙΝΤΕΟ-Προχωρά σε επίταξη η κυβέρνηση-Συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΒΙΝΤΕΟ-Προχωρά σε επίταξη η κυβέρνηση-Συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Στην επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίταξη: Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο

 «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί» τονίζει με σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική, ο πρόεδρός της, σήμερα το πρωί, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτσας, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Εμείς θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία».

Μανιάτης: Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με δηλώσεις του στο Mega, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Αδαμίδης: Δεν θα μας κάνει εντύπωση η επίταξη

Ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος, Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε στον Alpha και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη, αυτό δεν θα είναι κάτι που θα μας ξενίσει».

Φωτόπουλος: Να σκίσουμε τα φύλλα πορείας

«Μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ» είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha και κάλεσε τους εργαζομένους στη ΔΕΗ να σκίσουν τα φύλλα πορείας αν φθάσουν στα χέρια τους.

 

Το Πρωτοδικείο αργά χθες το βράδυ έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΗ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου ως παράνομες διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση προχωρά σε επίταξη

ΒΙΝΤΕΟ-Αδαμίδης: Δεν θα μας ξενίσει η επίταξη

ΒΙΝΤΕΟ-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Συνεχίζουμε την απεργία

Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

H ΔΕΗ για την απόφαση του Πρωτοδικείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ