ΒΙΝΤΕΟ-Από το ένα μέτωπο στο άλλο οι πυροσβέστες στην Κρήτη

ΒΙΝΤΕΟ-Από το ένα μέτωπο στο άλλο οι πυροσβέστες στην Κρήτη

 

Δύσκολη ημέρα αποδεικνύεται η σημερινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, καθώς λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις όλων των αρμοδίων, οι φλόγες ξεπηδούν σχεδόν από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη.

Τα καλά νέα έρχονται από το μεγάλο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Χανδρά Σητείας, όπου μετά από σχεδόν 24 ώρες προσπαθειών φαίνεται ότι η κατάσταση τίθεται υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις όμως να παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η ένταση των ανέμων είναι τέτοια που δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Την ίδια ώρα πάντως μικρότερα μέτωπα απασχολούν από το πρωί τις πυροσβεστικές δυνάμεις με το πιο πρόσφατο αυτό στην περιοχή Κισσοί , του Δήμου Φαιστού, κοντά στην Φανερωμένη της Μεσαράς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει και ελικόπτερο.

 

Έκκληση και από το Ρέθυμνο

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αναφέρεται:

“Σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου  Πυρκαγιάς, που ισχύει για Σάββατο  05/07/2014 , η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (Βαθμός επικινδυνότητας 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Αυτό σημαίνει, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν, και των αυξημένων θερμοκρασιών, η διάδοση μιας πυρκαγιάς, εφόσον αυτή εκδηλωθεί, θα είναι πάρα πολύ γρήγορη.

Στους πολίτες και εκδρομείς συνιστούμε :

           1.Να μην ανάβουν φωτιές για οποιαδήποτε  λόγο  στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών .

           2.Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά.

           3.Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

            Καλούμε όλους τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας ,αλλά και του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας”.

Δείτε το βίντεο του cretalive.gr

 

Πηγή: Cretalive.gr

 

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η φωτιά στη Σητεία

Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία

ΤΩΡΑ-Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Φωτιά στο Κορακονήσι Ζακύνθου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ