“Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση το μεσημέρι”

“Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση το μεσημέρι”

Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για το μεσημέρι της Παρασκευής, αν η κατάσταση στο δίκτυο παραμείνει, ως έχει, μέχρι στιγμής, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου.

Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, παραμένουν ως είχαν χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας, ενώ η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη, λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και, κατ’ επέκταση, τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει κάποια αλλαγή είτε στο μέτωπο της παραγωγής είτε της ζήτησης, θα γίνουν διακοπές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος.

Για τις βραδινές ώρες, αντίθετα, θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν διακοπές, (όπως έγιναν και χθες το βράδυ), καθώς λείπει από το σύστημα η εισροή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε χθες η ΔΕΗ, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ. Η συζήτηση της αγωγής έχει οριστεί για σήμερα στη μία το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ