Απορρίπτουν οι δήμοι την αξιολόγηση

Απορρίπτουν οι δήμοι την αξιολόγηση

Την άρνηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να υλοποιήσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ με το σύστημα της ποσόστωσης, πιστοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε την εκπεφρασμένη, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, πρόθεση των δημοτικών αρχών της χώρας να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους με το συγκεκριμένο σύστημα.

Αναφερόμενος στην αλληλογραφία που αντάλλαξε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι «συνιστά αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός νέου, παγίου συστήματος αξιολόγησης, ως εργαλείο προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων ενεργειών βελτίωσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των δομών».

«Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με τους προγραμματικούς ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους του φορέα, όπως αυτοί εξειδικεύονται και αναλύονται ανά οργανωτική μονάδα».

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία κατά την εκτίμηση τού κ. Ασκούνη δεν αντικρούει ο κ. Μητσοτάκης, το νέο, πάγιο σύστημα αξιολόγησης θα είναι προϊόν τριμερούς συνεργασίας ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα συνδεθεί με προκαθορισμένους στόχους και θα εφαρμοσθεί καταρχήν πιλοτικά το 2015, ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα και να ακολουθήσουν βελτιώσεις στο σύστημα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ