ΒΙΝΤΕΟ-Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς που καταγγέλλουν

ΒΙΝΤΕΟ-Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς που καταγγέλλουν

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές αλλά και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην στελέχωση των φυλακών μέσω της κινητικότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, κ. Σπύρος Καρακίτσος, κατήγγειλε το «φιάσκο» της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ενίσχυαν το φυλακτικό προσωπικό, αποκαλύπτοντας πως μόνο 350 άτομα έχουν μετακινηθεί προς τις φυλακές από τα 1.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

«Οι φυλακές και οι ανάγκες τους δεν αποτελούν κορυφαίο ζήτημα για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», είπε ο κ. Καρακίτσος κάνοντας λόγο για οργανικά κενά που ξεπερνούν τις 1.000 θέσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων-κρατουμένων ανά βάρδια είναι 1 προς 500 ενώ επιβεβαίωσε πως οι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο του Mega.

 

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πρόστιμο 350.000 για “φρουτάκια”

Προφυλακιστέοι άλλοι επτά για την υπόθεση της ηρωίνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ