Καταδικάστηκαν αστυνομικοί για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν αστυνομικοί για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών

 

Ποινές από φυλάκιση δύο ετών έως κάθειρξη οχτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε επτά αστυνομικούς που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε συνάδελφός τους. Όλοι οι καταδικασθέντες αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2012, προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη, εξαιτίας της εμπλοκής των αστυνομικών που κατηγορήθηκαν ότι είχαν «συναλλαγές» με εμπόρους ναρκωτικών. Η «αυλαία» της δίκης έπεσε το απόγευμα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες.

Στις απολογίες τους οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. με τους εμπόρους ναρκωτικών εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη άλλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ