Νέος κίνδυνος για το εξάμηνο

Νέος κίνδυνος για το εξάμηνο

Στο προσκήνιο έρχεται για μια ακόμη φορά ο κίνδυνος απώλειας του θερινού εξαμήνου. Αφορμή οι κρίσιμες δυσλειτουργίες στις διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λόγω των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων.

Μπορεί το χειμερινό εξάμηνο να σώθηκε, έστω και στο «παραπέντε», μετά την πολύμηνη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2013, αλλά η απειλή είναι ορατή.

Η διαθεσιμότητα έχει παραλύσει τις υπηρεσίες, που υπολειτουργούν. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι πύλες του campus είναι κλειστές περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς έχει αποκλειστεί η πρόσβαση διδασκόντων και φοιτητών. Την ίδια στιγμή, στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα παρείχαν εθελοντικά εργασία έχουν σταματήσει, φέρνοντας πίσω κρίσιμες διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων.

Χθες, εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας παρέμβαση για το θέμα των προκηρύξεων των 600 θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν διασφαλίζεται η ενδοϊδρυματική κινητικότητα.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις (π.χ δεν προκηρύχθηκαν θέσεις βιβλιοθηκονόμων, το ίδρυμα δεν έχει φύλακες, κλπ).

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστών

Άρτα-Άγνωστοι γκρέμισαν το άγαλμα του “Εύζωνα”

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ