ΦΩΤΟ-Λουκέτο στον κάδο ανακύκλωσης

ΦΩΤΟ-Λουκέτο στον κάδο ανακύκλωσης

Της Τ.Μαρκουτσά

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα λογικό επιχείρημα για να βάλετε λουκέτο σε έναν κάδο ανακύκλωσης;

Τον μπλε κάδο με το λουκέτο ανακαλύψαμε στο Δήλεσι Βοιωτίας καθώς αναζητούσαμε κάδο ανακύκλωσης . Η αρχική μας χαρά όταν τον είδαμε από απόσταση, μετατράπηκε γρήγορα σε απορία αφού ο κάδος είναι κλειδωμένος με λουκέτο. Με μια δεύτερη ματιά είδαμε και το μήνυμα «το κλειδί δίπλα στο μίνι μάρκετ». Οπότε αναζητήσαμε το κλειδί για να πετάξουμε τα σκουπίδια μας.

Αιτία για το λουκέτο, όπως είπε στον enikos.gr η ιδιοκτήτρια του παρακείμενου μίνι μάρκετ που είναι και η εμπνεύστρια της ιδέας, στάθηκε η διαμάχη της τόσο με τους περιοίκους όσο και με τον δήμο. «Τον κάδο τον ζήτησα προσωπικά από τον δήμο και το αίτημά μου έγινε δεκτό γιατί λόγω του καταστήματος μίνι μάρκετ που λειτουργώ έχω καθημερινά πολλά ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Όμως διαπίστωσα σύντομα ότι αντί να μαζεύει τα σκουπίδια το φορτηγό της ανακύκλωσης, τα έπαιρνε το απορριμματοφόρο. Όταν ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό   μου εξήγησαν ότι ο κάδος περιείχε και πολλά σκουπίδια αφού οι γείτονες δεν συμμερίζονταν τις …ευαισθησίες μου. Τότε ξεκίνησε ένας πόλεμος. Οι κάτοικοι αρνούνται να συμμορφωθούν και ο δήμος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο, ούτε προβλέπει διαλογή των σκουπιδιών από τα ανακυκλώσιμα. Οπότε, δεν είχα άλλη λύση. Έβαλα το λουκέτο κι έγραψα πάνω στον κάδο ότι όποιος θέλει να πετάξει την ανακύκλωσή του μπορεί πολύ απλά να μου το ζητήσει…»

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η συμβατική ανακύκλωση στην Ελλάδα του 2014 -που πληρώνει το ένα μετά το άλλο τα πρόστιμα για τις χωματερές και την έλλειψη ανακύκλωσης- για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται παράδοξες τεχνικές και … παρανομία. Κι αυτό γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τόσο οι πολίτες όσο και η πολιτεία.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ανακυκλώνοντας ταΐζουν σκύλους

7,1 εκατομμύρια από την ΕΕ σε ελληνικά περιβαλλοντικά προγράμματα

Πλαστικές σακούλες: Kατάργηση ως το 2020;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ