Πουλούσαν προϊόντα-μαϊμού ως γνήσια

Πουλούσαν προϊόντα-μαϊμού ως γνήσια

Μέσω ίντερνετ διέθεταν προϊόντα γνωστών οίκων μόδας τα οποία έρχονταν από την Ασία σε σχεδόν τέλεια απομίμηση. Τα πωλούσαν με… έκπτωση 15% από την τιμή των γνησίων και «θησαύριζαν».

Παρακλάδι ενός τεράστιου κυκλώματος με διεθνή δράση που πουλούσε ως γνήσια προϊόντα – μαϊμού γνωστών οίκων μόδας εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία συλλαμβάνοντας τρία άτομα.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη ενός 45χρονου Σέρβου, ο οποίος είχε έδρα στη Γλυφάδα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται μια 40χρονη ομοεθνής του και ένας 35χρονος λογιστής.

Ο 45χρονος, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, είχαν «στήσει» ένα πολύ έξυπνο και περίπλοκο δίκτυο ώστε να εξαπατούν τους ανυποψίαστους πελάτες.

Αρχικά προμηθεύονταν από την Ασία (Τουρκία και χώρες της Άπω ανατολής), αντίγραφα τσαντών και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας, που όμως ήταν ιδιαίτερα υψηλής «πιστότητας».

Ακόμα και οι αντιπρόσωποι των εταιρειών δεν κατάφεραν με απόλυτη βεβαιότητα να διαπιστώσουν αν τα κατασχεθέντα αξεσουάρ είναι αντίγραφα και γι’ αυτό τον λόγο θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας εμπειρογνώμονες των διάσημων οίκων.

Τα διακινούμενα προϊόντα, (τσάντες, φουλάρια, ζώνες, παπούτσια κ.λ.π.) διέθεταν όλα τα χαρακτηριστικά των γνήσιων, ακόμα και τις ειδικές κάρτες γνησιότητας, με αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς. Οι τιμές για κάθε τσάντα κυμαινόταν από 1.000 έως 8.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ