Παιδί και ελεύθερος χρόνος: Ποιες δραστηριότητες πρέπει να επιλέξουμε;

Παιδί και ελεύθερος χρόνος: Ποιες δραστηριότητες πρέπει να επιλέξουμε;

Ο ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και για την ανάπτυξη μερικών δεξιοτήτων που το παιδί μπορεί να έχει δυσκολία ή να αποφεύγει.

Εξασκώντας συγκεκριμένες δραστηριότητες στο σπίτι, μπορεί να βοηθηθεί με τα μαθησιακά καθήκοντα του σχολείου. Για παράδειγμα, ευκαιρίες να εξασκήσει σωματικές δεξιότητες ίσως να βελτιώσουν τις ικανότητες του παιδιού σας και την αυτοπεποίθησή του στα μαθήματα φυσικής αγωγής. Εξασκώντας τις χειρονακτικές και τις οπτικές δραστηριότητες, μπορεί να βοηθηθεί στο να αναπτύξει δεξιότητες στην τάξη, όπως τη γραφή. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετάσχει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο σπίτι ή στην κοινότητα, (χρησιμοποιώντας τοπικές υπηρεσίες, όπως αθλητικά κέντρα), για να το βοηθήσετε να αναπτύξει τις ικανότητές του, ειδικά στους τομείς στους οποίους έχει δυσκολία. Είναι σημαντικό να διασκεδάζουν ακόμη και αν οι δραστηριότητες αποτελούν πρόκληση για αυτά να βιώνουν την επιτυχία και την ικανοποίηση.

Γράφει ο Στέλιος Μαντούδης Αναπτυξιακός εργοθεραπευτής 

Παρακάτω παρατίθεται μία λίστα παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που θα ήταν ωφέλιμες το παιδί σας να κάνει:

Δραστηριότητες για να βοηθήσετε τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού σας 

Να γίνει μέλος σε τοπικούς συλλόγους, όπως γυμναστική, τζούντο, καράτε, κ.ά.

Παιχνίδια με μπάλα, όπως πέταγμα και πιάσιμο ή πέταγμα σε ένα στόχο θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει  το συντονισμό και τις οπτικές του δεξιότητες.

Παιχνίδια με ρακέτα και μπάλα, όπως το τένις, το πιν πονκ, μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να αναπτύξει τη δύναμη του ώμου του και το συντονισμό των ματιών με τα χέρια.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Διαβάστε επίσης:

6 λόγοι που τρώμε παραπάνω από όσο πρέπει

Ξεκίνησε το «Thessaloniki Pride»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ