O γυναικολόγος διακινούσε παράνομα φάρμακα

  O γυναικολόγος διακινούσε παράνομα φάρμακα

 

Παράνομα ληγμένα φάρμακα τα οποία προμηθευόταν από τη Βουλγαρία προωθούσε στην χώρα ένας 49χρονος γυναικολόγος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, για εισαγωγή λαθραίων φαρμακευτικών προϊόντων από την Βουλγαρία και διακίνησή τους στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας, αστυνομικοί μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο ιατρείο και στο σπιτι του 49χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιατρικά σκευάσματα, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες χαπιών και αμπούλες χαπιών, ενέσιμα διαλύματα κλπ.

Τα κατασχεθέντα σκευάσματα, παρελήφθησαν από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ., διότι όπως προέκυψε, κυκλοφορούσαν παράνομα στην χώρα μας, είχε λήξει η ημερομηνία διάθεσης και χρήσης τους ενώ η αποθήκευση τους δεν δικαιολογούνταν στους συγκεκριμένους χώρους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε, μαζί με την σχετική Έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις από τον Ε.Ο.Φ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ