Mακροχρόνιες σχέσεις-Πότε καταλήγουν σε γάμο και πότε όχι

Mακροχρόνιες σχέσεις-Πότε καταλήγουν σε γάμο και πότε όχι

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να εμπλέκονται σε μια μακροχρόνια σχέση; Να η πρώτη ερώτηση, που, όμως είναι λάθος διατυπωμένη! Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε μια σχέση προκαθορίζοντας από την αρχή ότι θα είναι μακροχρόνια ή όχι.

Τα περισσότερα ζευγάρια ξεκινούν να βγαίνουν με την κατανόηση ότι, στην αρχή τουλάχιστον, τα πράγματα βρίσκονται σε ένα πειραματικό ή διερευνητικό στάδιο, με την έννοια ότι πρέπει και οι δύο να αξιολογήσουν αν το άλλο άτομο τους ταιριάζει και αν οι δυο τους περνάνε καλά. Καθώς ο χρόνος περνάει και το ζευγάρι αισθάνεται την επιθυμία να είναι όλο και περισσότερο μαζί, κι έτσι μια απλή σχέση εύκολα μπορεί να γίνει μακροχρόνια.

Περνώντας στη μακροχρόνια σχέση…

Θεωρητικά, θα έπρεπε το ζευγάρι σε κάποια φάση που βλέπει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους να καθίσει και να συζητήσει το μέλλον και τις προοπτικές της σχέσης. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δε γίνεται, μια που το ζευγάρι είτε φοβάται να θίξει το δύσκολο θέμα της μελλοντικής εξέλιξης -από φόβο μήπως αυτό θεωρηθεί καταπιεστικό- είτε αμελεί τη συζήτηση για να βεβαιωθεί ότι πράγματι όλα πάνε καλά και δεν είναι απλώς μια καλή, αλλά περαστική, περίοδος της σχέσης.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, το ζευγάρι αποφεύγει να κοιτάξει κατάματα τις προοπτικές του και αφήνεται να παρασυρθεί από τη ροή των γεγονότων: μια τέτοια στάση ζωής, όμως, δεν επιτρέπει στα μέλη του ζευγαριού να αισθανθούν ότι έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων και ότι αποφασίζουν τα ίδια για το μέλλον τους.

Έτσι, το ζευγάρι στην κυριολεξία ξυπνά μια μέρα και συνειδητοποιεί ότι είναι μαζί για πολλά χρόνια, αλλά ωστόσο δεν έχουν σκεφτεί οι δύο συμβαλλόμενοι πώς θα συνεχίσουν τη ζωή τους, πράγμα που επιφέρει πολλά προβλήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ