• "Κατέβαζε" και διακινούσε μουσική και ταινίες

  2:41 μμ, Τετάρτη 18 Ιουν 2014 2:41 μμ, Τετάρτη 18 Ιουν 2014

  "Κατέβαζε" και διακινούσε μουσική και ταινίες

  Συνελήφθη προχθές Δευτέρα το πρωί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαχειριστής ιστοσελίδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατ’ εξακολούθηση απάτη με υπολογιστή και παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

  Από την έρευνα εντοπίστηκε ιστότοπος, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν διακίνηση μουσικών δημιουργιών και οπτικοακουστικών έργων, χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ακολούθησε ψηφιακή διερεύνηση, μέσω της οποίας ταυτοποιήθηκε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και ο τόπος κατοικίας του.

  Από τη νομότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών, στο σπίτι του δράστη, σε περιοχή του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι αυτός έχει τα δικαιώματα διαχείρισης της ιστοσελίδας και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

  Κατά την έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Επιπλέον, από την ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης διαχειριζόταν χιλιάδες διαδικτυακούς χρήστες, οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες οπτικοακουστικά αρχεία (μουσική, κινηματογραφικές ταινίες κ.λπ.), που κατείχε παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νόμιμων δικαιούχων των σχετικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και συγγενικών δικαιωμάτων εταιριών-μελών της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων.

  Μέσω της δραστηριότητας αυτής, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και για τα οποία διενεργείται περαιτέρω έρευνα σε οικονομικό και φορολογικό επίπεδο.

  Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα