Συνεχίζεται η δίκη για τις “ματωμένες φράουλες”

Συνεχίζεται η δίκη για τις “ματωμένες φράουλες”

Σε αντιφάσεις έπεσε ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του χθες στη δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του αιματηρού επεισοδίου με τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013.

Ο μάρτυρας ήταν ένας εκ των 28 αλλοδαπών εργατών γης, θύμα της επίθεσης με κυνηγετικά όπλα.

Το θύμα περιέγραψε στο δικαστήριο το τραγικό περιστατικό επίθεσης, όμως φαίνεται πως έπεσε σε αντιφάσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε παραλείψει στην αρχική του κατάθεση σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν στο περιστατικό των πυροβολισμών, τις οποίες παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, όταν πήγαν να ζητήσουν τα χρήματα τους, τους οδήγησαν σε ένα γραφείο και με την απειλή όπλων τους ζήτησαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, ο ένας επιστάτης, ρώτησε τον μάρτυρα εάν τον γνωρίζει προσωπικά ή εάν τον έχει ξαναδεί και ο μάρτυρας απάντησε ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν τον έχει ξαναδεί αλλά τον γνωρίζει μέσω των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στους δικαστές τη στιγμή της επίθεσης, όταν τρεις επιστάτες πυροβόλησαν, οι δύο στον αέρα και ο τρίτος σε ευθεία βολή, σε βάρος μεταναστών που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Ο αλλοδαπός ανέφερε στους δικαστές ότι η απόσταση βολής ήταν περίπου στα 30 με 40 μέτρα και ότι προηγουμένως δεν είχε γίνει προσπάθεια παρεμπόδισης των αλλοδαπών να προσεγγίσουν στο σημείο.

Ο μάρτυρας τόνισε επίσης ότι ο επιχειρηματίας όφειλε σε 62 ομοεθνείς του το ποσό των 60.620 ευρώ για δύο χρόνια εργασίας περίπου και είχαν καταβληθεί ελάχιστα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπως έγινε και χθες έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες σε ένδειξη συμπαράστασης, αλλά και μέλη του τοπικού ΚΕΕΡΦΑ.

Πηγή: Patrastimes.gr

 

Διαβάστε επίσης

Βίντεο και φωτογραφίες από τα φραουλοχώραφα

Επιστάτες: Ήμασταν σε αυτοάμυνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ