• Αγωνιούν οι αγρότες

  11:00 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012 11:00 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012

  "Να μη μας βρει η Δευτέρα χωρίς λύση" είναι το αγωνιώδες μήνυμα των αγροτών που προβλέπουν την καταστροφή της παραγωγής τους ενόψει της απεργίας της ΠΝΟ.

  Σε σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεταξύ των παραγωγών πρώιμων κηπευτικών και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, των αντιπεριφερειαρχών Θ. Βρέντζου και Ευ. Κουκιαδάκη, των δημάρχων Ιεράπετρας Σ. Αναστασάκη, Βιάννου Π. Μπαριτάκη, Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη και Σητείας Θ. Πατεράκης, υπογραμμίζεται το αδιέξοδο και η άμεση ανάγκη για λύση μπροστά στην επικείμενη τραγωδία.

  Αίτημα των παραγωγών της Κρήτης παραμένει η δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά των προϊόντων προκειμένου, εν μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου, οι αγρότες να μη βυθιστούν περαιτέρω, να μη "χάσουν" τις αγορές του εξωτερικού που με κόπο έχουν κατακτήσει, αλλά και να μη χρειαστεί περιοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα - απουσία των Κρητικών προϊόντων - να αναγκαστούν να εισαγάγουν κηπευτικά προϊόντα!

  Στη σύσκεψη εξετάζεται το πώς θα ξεπεραστεί το αγκάθι της κινητοποίησης της ΠΝΟ, ενώ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς αναμένοντας νεότερα ως το μεσημέρι. Οι παραγωγοί, από την πλευρά τους, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς έχουν ξαναδεί το "έργο" και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η ΠΝΟ με το σκληρό συνδικαλιστικό πρόσωπο που έχει επιδείξει κατά το παρελθόν δε σκοπεύει να αφήσει ούτε ένα πλοίο να μπει σε λιμάνι.

  Πηγή: cretalive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα