Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί το καλοκαίρι

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί το καλοκαίρι

Ο συνδυασμός της καλοκαιρινής ζέστης με την αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμικά επεισόδια, αφυδάτωση, θερμοπληξία και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη ζέστη και αποτελούν κίνδυνο για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Ακόμα, δε, κι αν δεν έχει πολλή υγρασία, η αυξημένη περιβαλλοντική θερμοκρασία μπορεί να τους απειλήσει, αφ’ ενός διότι μπορεί να «ανεβάσει» το σάκχαρο, αφ’ ετέρου διότι σε ορισμένα άτομα είναι διαταραγμένο το σύστημα θερμορύθμισης του οργανισμού, με συνέπεια να μην ιδρώνουν αρκετά, οπότε υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός τους.

Το καλοκαίρι είναι επίσης αυξημένος ο κίνδυνος μικροτραυματισμού, αφ’ ενός λόγω των «ανοιχτών» παπουτσιών (σανδάλια, σαγιονάρες) που φορούν οι ασθενείς, αφ’ ετέρου λόγω των λιγότερο ενδυμάτων που αφήνουν περισσότερο δέρμα εκτεθειμένο στο περιβάλλον . Εξαιρετικά επικίνδυνο, δε, είναι το περπάτημα δίχως παπούτσια στην παραλία: μπορεί να προκαλέσει από κοψίματα έως εγκαύματα σε όσους έχουν διαβητική περιφερική νευροπάθεια.

Πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας με το κολύμπι, η οποία μειώνει τις ανάγκες σε φάρμακα, αλλά και οι διατροφικές παρεκτροπές που αυξάνουν τις ανάγκες σε φάρμακα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ