Πως να προσέξετε την καρδιά σας το καλοκαίρι

Πως να προσέξετε την καρδιά σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας, αφού μικροί και μεγάλοι περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν σε υπαίθριους χώρους στην πόλη ή στην εξοχή. Η αλόγιστη έκθεση και η σωματική καταπόνηση στην ζέστη, όμως, μπορεί να επιβαρύνουν την καρδιά.

Για να διαφυλαχθεί η υγεία της καρδιάς θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ούτως ώστε η θερμότητα που παράγει ο οργανισμός να είναι μικρή (για να μην υπερθερμαίνεται) και η θερμότητα που αποβάλλει μεγάλη (για να δροσίζεται). Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα αποφεύγουμε τα βαριά, πλούσια σε λίπη γεύματα και τα οινοπνευματώδη ποτά και, αντιθέτως, θα κάνουμε μικρά, συχνά και ελαφρά γεύματα και θα πίνουμε άφθονο δροσερό νερό ή φυσικούς χυμούς.

Η πρόσληψη υγρών, πάντως, πρέπει να γίνεται με φειδώ από τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, οι οποίοι δεν πρέπει να τα υπερκαταναλώνουν διότι υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσής τους στους πνεύμονες – και αν συμβεί αυτό κινδυνεύουν να εκδηλώσουν δύσπνοια και πνευμονικό οίδημα.

Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με το ντύσιμό μας: συνιστώνται ελαφρά, ανοικτόχρωμα βαμβακερά ρούχα και, εκτός σπιτιού, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Πρέπει επίσης να βαδίζουμε στην σκιερή πλευρά του πεζοδρομίου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ