“Να μην παραχωρηθούν οι εκτάσεις της Φυλακής Κασσάνδρας”

“Να μην παραχωρηθούν οι εκτάσεις της Φυλακής Κασσάνδρας”

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί την Πολιτεία να μην προχωρήσει στην παραχώρηση και πώληση των εκτάσεων της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Σωφρονιστικών αναφέρει:

«Στις 28/5/2014 η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε ύστερα από 90 και πλέον χρόνια να ξεπουλήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεις – φιλέτα της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ Β’ αρ. φύλ. 1387/30-5-2014 δημοσιεύτηκε απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, όπου εκτός των άλλων, αφορά την μεταφορά 915.099,72 τ.μ, εκτάσεων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας» και συνεχίζει:

«Οι εκτάσεις αυτές παραχωρήθηκαν το 1922 από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους με σκοπό την υποδοχή των προσφύγων της Μικράς Ασίας και από το 1930 διατέθηκαν στην Φυλακή, όπου και χρησιμοποιούνται ανελλιπώς μέχρι σήμερα από τους κρατούμενους ως καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπια και για τις ανάγκες της ίδιας της φυλακής. Πρόκειται για τις πλέον εύφορες εκτάσεις της φυλακής και τις πλέον αξιοποιήσιμες, αφού από αυτές τροφοδοτείται το ποιμνιοστάσιο, αλλά και υδροδοτούνται μέσω των γεωτρήσεων όλες οι εγκαταστάσεις της φυλακής.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα εποφθαλμιούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, προκειμένου να τις ιδιοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν και τελικά τα κατάφεραν».

Κλείνοντας, στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία να μην προχωρήσει στην παραχώρηση και πώληση των εκτάσεων της Αγροτική Φυλακής Κασσάνδρας.

«Λυπηρή είναι η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία όχι μόνο δεν αρνήθηκε την παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων, αλλά προσυπέγραψε και την μεταφορά τους στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ενδεχόμενο πώλησης και επέκτασης των τουριστικών εγκαταστάσεων είναι βέβαιο ότι οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας θα «ενοχλούν», με αποτέλεσμα να κλείσουν και να εγκαταλειφθεί ο εξαιρετικά πρωτοποριακός θεσμός των αγροτικών φυλακών.

Έστω και αυτήν την ώρα, καλούμε την Πολιτεία να μην προχωρήσει στην παραχώρηση και πώληση των εκτάσεων αυτών, δεδομένου ότι είναι απαραίτητες για την λειτουργία της Αγροτικής φυλακής Κασσάνδρας».

                

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ