Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

 

 

Κρύο, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη λόγω των χαμηλών νεφώσεων η ορατότητα ήταν από νωρίς το πρωί περιορισμένη στην πόλη. Το θερμόμετρο το πρωί έδειξε 9 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιές με τοπικές βροχές επικρατούν στις υπόλοιπες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 6 βαθμούς (Έδεσσα) έως 12 βαθμούς (Κατερίνη).

Νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά συνθέτουν την εικόνα του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Ο υδράργυρος, σε αντίθεση με τις τελευταίες μέρες, διατηρείται πάνω από το μηδέν, καταγράφοντας την χαμηλότερη τιμή του στη Φλώρινα στους 2 βαθμούς.

Στο μεταξύ, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, και στα ορεινά των Γρεβενών. Το ίδιο ισχύει για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας, και στον επαρχιακό δρόμο Γρίβα – Καστανερής – Λειβαδίων, στο νομό Κιλκίς.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ