Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφάλειας, σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 7 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris, με 820 Ισραηλινούς επιβάτες.

Αιτία της κινητοποίησης υπήρξε η πρόσφατη επίθεση έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα -εκ των οποίων δύο Ισραηλινοί τουρίστες- και αποδόθηκε σε αντισημιτικά κίνητρα.

Με εννέα λεωφορεία και τη συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οι οποίοι επέβαιναν σε ξεχωριστά οχήματα, οι Ισραηλινοί τουρίστες ξεναγήθηκαν στο εβραϊκό μουσείο και επισκέφθηκαν -μεταξύ άλλων- το εβραϊκό νεκροταφείο, τη συναγωγή της Συγγρού και τα Κάστρα.

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική, γεγονός που επέτρεψε στους Ισραηλινούς τουρίστες -το πρόγραμμα της ξενάγησης των οποίων τηρήθηκε μυστικό, στο μέτρο του δυνατού- να απολαύσουν την περιήγηση στη “Νύφη του Θερμαϊκού” και δη με ασφάλεια.

Πάντως, όπως διευκρίνιζαν ειδικοί του χώρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ασφάλεια όλων των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη είναι θέμα μείζονος σημασίας. Απλώς, ορισμένες φορές οι διεθνείς συγκυρίες επιτάσσουν την αύξηση των μέτρων προστασίας κι αυτό γίνεται και από ελληνικής πλευράς, με διακριτικότητα.

Στο μεταξύ, 30 -και όχι 25 όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό- αναμένεται πως θα είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός ν’ αυξηθεί αφού πολλές αυξήσεις γίνονται γνωστές στο “παρά πέντε”.

Με αφορμή την άφιξη του Golden Iris, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει σημαντικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στη Βορειοανατολική Μεσόγειο. Ο τουρισμός και η αγορά της πόλης έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτό. Για να επιτευχθεί, όμως, ο στόχος χρειάζεται συντονισμός, συστηματική και επίμονη δουλειά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Η ΟΛΘ ΑΕ τα τελευταία χρόνια έχει ανταποκριθεί στο κομμάτι που της αναλογεί, μειώνοντας κατά πολύ τα τέλη ελλιμενισμού και πραγματοποιώντας επαφές με εταιρίες του κλάδου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση στις αφίξεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ