Αερομεταφορές εγκύων και βρέφους

Αερομεταφορές εγκύων και βρέφους

Αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας εκλήθησαν μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες να μεταφέρουν από Λήμνο, Κύθηρα και Λέσβο, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δύο εγκύους και ένα μωρό που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι αερομεταφορές των εγκύων και του μωρού, που έγιναν έπειτα από αιτήματα του ΕΚΑΒ, ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Συγκεκριμένα:

– Στις 3:30 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τα Κύθηρα επίτοκο με προβλήματα κύησης. Από εκεί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την έγκυο σε νοσοκομείο.

– Στις 5:10 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μίκρας, το Σούπερ Πούμα που μετέφερε από τη Λήμνο 38χρονη επίτοκο επίσης με προβλήματα κύησης. Στη συνέχεια, η 38χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

– Στις 6:51 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τη Λέσβο κοριτσάκι μόλις 10 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική δυσχέρεια. Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ