Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

Γράφει ο Νίκος Θεσσαλονικεύς – Γυναικολόγος

Με μικρές εξαιρέσεις, συνήθως μπορείτε να εξακολουθήσετε μια φυσιολογική υγιεινή διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σωστή διατροφή σημαίνει τακτικά γεύματα στα οποία περιλαμβάνονται:

• Αρκετά αμυλούχα, υδατάνθρακες -ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά για πρωινό και πατάτες.

• Αρκετά φρούτα και λαχανικά – τουλάχιστον πέντε μερίδες ημερησίως.

• Γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά όπως γάλα, γιαούρτι, φρέσκα και παστεριωμένα τυριά.

• Άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως, κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγά (καλά μαγειρεμένα), φασόλια και όσπρια.

• Όχι πολλές παχυντικές τροφές και γλυκά.

• Τουλάχιστον οκτώ μέτρια ποτήρια νερό την ημέρα.

• Ελάχιστο έως καθόλου αλκοόλ.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ