Χάκερς έκλεβαν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Χάκερς έκλεβαν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Δύο άτομα, ένας 52χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος Ρουμάνος, υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών και προέβαιναν σε παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χάκερ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος των δύο ατόμων για απάτες κατά συναυτουργία μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., στις αρχές του έτους, καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος, ότι άγνωστος πραγματοποιούσε συχνά ηλεκτρονικές αγορές, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες αγνώστων ατόμων.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χάκερ, ενώ παράλληλα από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών και προέβαιναν στη συνέχεια σε παράνομες ηλεκτρονικές αγορές, εξαπατώντας τους επιχειρηματίες των ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και τους πραγματικούς κατόχους των πιστωτικών καρτών.

H δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα [email protected] & [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ