Τι λένε για τον νέο δήμαρχο Ανδραβίδας-“Πιο ντόπιος κι απ’ τους ντόπιους”

Τι λένε για τον νέο δήμαρχο Ανδραβίδας-“Πιο ντόπιος κι απ’ τους ντόπιους”

«Εμείς δεν τον βλέπουμε ως μετανάστη. Έχει ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και χρόνια τώρα συμμετέχει στα κοινά». Συνάδελφος του γιατρού Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αντιδρά σχεδόν με απορία στον χαρακτηρισμό «μετανάστης από τη Συρία» για τον νέο δήμαρχο.

Η εκλογή του προχθές μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, όχι όμως τους πολίτες σε αυτή τη γωνιά της Δυτικής Ελλάδας. Ο 52χρονος γενικός γιατρός ούτε άγνωστος είναι και ούτε ξένος θεωρείται. Ζει στα Λεχαινά εδώ και 23 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. Η εκλογή του έχει οπωσδήποτε έναν δυνατό συμβολισμό και μια ξεχωριστή σημασία: Είναι ο μετανάστης που εξελέγη δήμαρχος στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Εκεί ανήκει και η Νέα Μανωλάδα, η περιοχή που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για τις αγριότητες εις βάρος των εργατών-μεταναστών στα φραουλοχώραφα.

Στον ίδιο δήμο που ανέδειξε δήμαρχο τον Ναμπίλ Μοράντ, η Χρυσή Αυγή πήρε 10,29% στον καλλικρατικό δήμο –τέταρτη δύναμη- και ειδικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουπρασίας (Νέα Μανωλάδα) είναι Τρίτη (10,99%).

Για τους κατοίκους των Λεχαινών ο Μοράντ είναι ο γιατρός που χρόνια τώρα εμπιστεύονται. Παντρεμένος με την ωτορινολαρυγγολόγο Ιωάννα Σχοινά και πατέρας μιας κόρης, έχει χτίσει όλη του τη ζωή στα Λεχαινά -άλλωστε ο «Καλλικράτης» τον ανέδειξε δήμαρχο, αφού τα ποσοστά του στα Λεχαινά ήταν συντριπτικά. Δεν τον αισθάνονται ξένο. «Είναι πιο ντόπιος κι απ ‘τους ντόπιους. Εδώ στα Λεχαινά, έχει το σπίτι του. Την περιουσία του. Την οικογένειά του» λέει η παθολόγος Ειρήνη Βούρου-Βαφιά σχολιάζοντας την εκλογή του: «πρόκειται για έναν άριστο συνάδελφο, κοινωνικό, που έχει καλές σχέσεις με όλο τον κόσμο».

 

Πηγή:Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ