Ηγουμενίτσα: Νεκροψία για τα αίτια θανάτου του 15χρονου Αφγανού

Ηγουμενίτσα: Νεκροψία για τα αίτια θανάτου του 15χρονου Αφγανού

 

Η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα δώσει απάντηση στα αίτια θανάτου του 15χρονου Αφγανού, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε φορτηγό, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο 15χρονος πριν από μία εβδομάδα είχε φτάσει στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων στην Κόνιτσα, από όπου -σύμφωνα με πληροφορίες φίλων του στο Κέντρο- έφυγε με έναν ανήλικο συμπατριώτη του, την περασμένη Δευτέρα.

Το φορτηγό ήταν φορτωμένο με κρουασάν και είχε οδηγό έναν Αλβανό. Κατά τον έλεγχο στην πύλη του λιμανιού, οι λιμενικοί πρόσεξαν ότι η τέντα ήταν σκισμένη και έτσι εντόπισαν τον νεκρό ανήλικο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ένα Αφγανός που γνωρίζει -όπως υποστηρίζει- τι ακριβώς συνέβη στην Ηγουμενίτσα, μέσα στο φορτηγό, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης κοντά στο λιμάνι, μπήκαν την νύχτα της Τρίτης 15 παράνομοι μετανάστες. Λόγω της ζέστης και της στενότητας του χώρου, ένιωσαν ασφυξία και με ένα μαχαίρι έσκισαν την τέντα, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή για να μην συλληφθούν, αφήνοντας αβοήθητο τον 15χρονο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ