Μάχες σε Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη

Μάχες σε Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη

Σε “μάχη” για γερά νεύρα εξελίχθηκε η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για ορισμένους υποψήφιους δημάρχους στις αυτόδιοικητικές εκλογές σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στον Δήμο Καβάλας, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έλαβε ποσοστό 23,2% και θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο με τη γιατρό Δήμητρα Τσανάκα, η οποία έλαβε 24,4%, υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία. Ο δικηγόρος Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε ανεξάρτητος αυτή τη φορά και αν επανεκλεγεί θα πρόκειται για την τρίτη θητεία του στον Δήμο Καβάλας.

Στον Δήμο Δράμας, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης, που έλαβε ποσοστό 40,75%, θα αναμετρηθεί με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος, λαμβάνοντας ποσοστό 26,82%.

Στον Δήμο Ξάνθης, η απουσία του επί σειρά ετών δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση έφερε στο προσκήνιο δύο νέα πρόσωπα: τον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος έλαβε ποσοστό 31,3% και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που έλαβε ποσοστό 23,9%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.361 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 1.410, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, έλαβε ποσοστό 34,49% και υπερέχει κατά περίπου επτά μονάδες από τον νυν περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 27,66%.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Τέρενς Κουίκ, σε δηλώσεις του, μίλησε για ύποπτη, τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων του συνδυασμού του σε εκλογικά κέντρα του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ