Χειροπέδες σε 6 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Χειροπέδες σε 6 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Ελέγχους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας έκανε τα ξημερώματα η αστυνομία, με σκοπό να εντοπιστούν άτομα, τα οποία ασκούν παράνομα το επάγγελμα του αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις τρεις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, συνελήφθησαν έξι γυναίκες, εκ των οποίων, τρεις είναι Ελληνίδες, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και μία υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 59 ετών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι έξι γυναίκες συνελήφθησαν διότι παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας σε ασθενείς των κλινικών, χωρίς να κατέχουν πτυχίο της σχολής αδελφών νοσοκόμων και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, οι έξι συλληφθείσες δεν είχαν τριπλότυπο μπλοκ αποδείξεων. “Γι’ αυτό τον λόγο θα προβούμε και σε σχετική αλληλογραφία με το ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις” επισήμανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών και πρόσθεσε ότι “οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, αποσκοπώντας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης απασχόλησης και στην προστασία των ασθενών και των νόμιμα εργαζομένων νοσηλευτών”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν 11 παράνομες αποκλειστικές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ