Το υπόμνημα του Μητροπολίτη στον Πρωθυπουργό

Το υπόμνημα του Μητροπολίτη στον Πρωθυπουργό

Υπόμνημα που αφορά τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου στα νησιά Στροφάδια, παρέδωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σε εκδήλωση που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στο υπουργείο Εξωτερικών με θέμα, «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον κάλεσε να συνδέσει το όνομά του με αυτή την ιστορική μονή, η οποία κατασκευάστηκε την περίοδο των Παλαιολόγων.

«Δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό, τι καλύτερο, αλλά και πως επίκειται η επίσκεψή του στη Ζάκυνθο. Θα μιλήσω και πάλι με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τα Στροφάδια», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφερόμενος στην καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου επεσήμανε, «για μένα δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη μη χρηματοδότηση του έργου, πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει από την Περιφέρεια λόγω κόστους, αλλά από το υπουργείο Πολιτισμού. Δυστυχώς, η προτεραιότητα δίνεται σε έργα με πολιτικό όφελος και αυτό είναι κάτι που οι εκάστοτε υπουργοί δεν έχουν το θάρρος να το πουν. Το επιχείρημα πως δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική είναι έωλο, αφού έχω ήδη υποβάλει στο υπουργείο Πολιτισμού πρόταση από έξι εταιρείες ημεροπλοίων, που θέλουν να πραγματοποιούν εκδρομές στα Στροφάδια».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κουβέλης: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αν αποχωρήσει ο Βενιζέλος

Μητσοτάκης: Το όποιο αποτέλεσμα δεν αλλάζει τίποτα

Οι selfies του Σαμαρά με μικρούς Ρομά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ