Έπιασαν «εγκέφαλο» και εκτελεστή

Έπιασαν «εγκέφαλο» και εκτελεστή

Την εξιχνίαση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 50χρονος ηθικός αυτουργός των εγκληματικών ενεργειών καθώς και 42χρονος Γεωργιανός – φυσικός αυτουργός, ο οποίος δρούσε καθ’ υπόδειξη και σύμφωνα με τις εντολές του «εγκεφάλου».

Οι δύο συλληφθέντες, στο πλαίσιο της σχετικής ποινικής δικογραφίας, βαρύνονται με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Πιο αναλυτικά, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με τη χρήση διαφορετικών μέσων και μεθόδων δράσης, οι δράστες επιχείρησαν να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στο θύμα τους και συγκεκριμένα:

• Μεσημεριανές ώρες της 11-08-2013, έλαβε χώρα η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου, η οποία περιελάμβανε την παγίδευση της μοτοσικλέτας του με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενο από αμυντική χειροβομβίδα, που είχε στερεωθεί με αυτοσχέδια πρόσδεση σε μηχανικά μέρη του οχήματος. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ολοκληρώθηκε λόγω αστοχίας υλικού.

• Η δεύτερη απόπειρα σημειώθηκε τέλη Ιανουαρίου του 2014, όταν ο 42χρονος υπήκοος Γεωργίας, ανέμενε το θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στο κέντρο της πόλης, και από κοντινή απόσταση έβαλε εναντίον του με πυροβόλο όπλο, προκαλώντας στον 54χρονο διαμπερές τραύμα στο πρόσωπο. Το θανάσιμο σχέδιο των δραστών δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η αιτία της ανθρωποκτόνου πρόθεσης του «εγκεφάλου» εδράζεται σε οικονομικούς λόγους – διαφορές, οι οποίες απορρέουν από παλαιότερη επαγγελματική συνεργασία των δύο ανδρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ