ΦΩΤΟ-Οι μπανάνες έκρυβαν 16 κιλά κοκαΐνη

ΦΩΤΟ-Οι μπανάνες έκρυβαν 16 κιλά κοκαΐνη 

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, σε εταιρεία εισαγωγής – διακίνησης οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Ρέντη.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε από την εταιρεία οπωροκηπευτικών, ότι κατά τον έλεγχο των κιβωτίων με μπανάνες που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα.

Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκαν τελικά 14 αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 16 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο, από Κολομβία στον λιμένα Bergeggi Ιταλίας. Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε τρία φορτηγά διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πατρών. Στις 2 Μαϊου εκφορτώθηκε στην αποθήκη της εταιρείας, από όπου θα άρχιζε η διανομή του σε διαφόρους εμπόρους.

Επίσης μέσα σ’ ένα χαρτοκιβώτιο, βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS που ήταν μάλιστα μέσα σε ειδικό κουτί με μπαταρία. Μέσω αυτή της συσκευής η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εκδόθηκαν αναζητήσεις, μέσω των αρμοδίων Αρχών, για εντοπισμό και έλεγχο παρόμοιων φορτίων της ίδιας παρτίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και… κοκαΐνη

ΦΩΤΟ-20 κιλά χασίς στην οροφή του αυτοκινήτου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ