Πώς να μαθαίνεις τα μυστικά των ανθρώπων από… τα χέρια τους

Πώς να μαθαίνεις τα μυστικά των ανθρώπων από… τα χέρια τους

Η Δρ.  Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr) μας εισάγει στον αινιγματικό κόσμο της γλώσσας του σώματος.

Καθρέφτισμα στάσης σώματος

Παρατηρήστε αν ο συνομιλητής σας αντιγράφει τις κινήσεις του σώματός σας.  Αν ο άλλος γίνεται ‘καθρέφτης’ σας (πχ σταυρώνετε τα χέρια, τα σταυρώνει και αυτός) και γενικά φαίνεται ότι ακολουθεί τη γλώσσα του σώματός σας, αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να κάνει επαφή μαζί σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη θέση του σώματός σας επίτηδες: αν το άλλο άτομο σας αντιγράψει, τότε ξέρετε ότι σας καθρεφτίζει και ενδιαφέρεται για σχέση μαζί σας .

Που βρίσκονται τα χέρια / οι βραχίονες του συνομιλητή σας;

Οι άνθρωποι που σταυρώνουν τα χέρια μπροστά στο στήθος τους δείχνουν ότι βάζουν ένα τείχος ανάμεσα στον εαυτό τους και τις διάφορες κοινωνικές πιέσεις.  Πολλοί το κάνουν αυτό από συνήθεια, κάτι που δείχνει ότι είναι άτομα ελαφρώς συγκρατημένα, ή δε νιώθουν καλά με την εμφάνισή τους (και προσπαθούν κάπως να το συγκαλύψουν).  Αν ο άλλος έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και τα πόδια σταθερά στο έδαφος και ανοιχτά, πρόκειται για στάση δύναμης και εξουσίας.  Προσοχή!  Αν έχει κρύο, ίσως είναι μια θέση για να ζεσταθεί ο συνομιλητής σας.

Αν πάλι ο συνομιλητής σας τρίβει τα χέρια του ή αγγίζει τα μαλλιά ή μέρη του προσώπου του με νευρικό τρόπο (και όχι πχ για να ξυθεί) αυτό δείχνει ότι δε νιώθει άνετα και προσπαθεί να παρηγορήσει τον εαυτό του.  Τα άτομα με τα χέρια πίσω από το λαιμό είναι χαλαρά και ανοιχτά στη συζήτηση. Τα άτομα με τα χέρια στους γοφούς κάτι περιμένουν, είναι ανυπόμονα ή απλώς κουρασμένα.  Και οι σφιγμένες γροθιές;  Δείχνουν άνθρωπο νευριασμένο, θυμωμένο ή με νευρικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ