Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτεί ένας άνδρας;

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να παντρευτεί ένας άνδρας;

Αναλύει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ και ανέλυσε δεδομένα από 300 άνδρες και 340 περίπου γυναίκες, βρήκε ότι οι άνδρες που παντρεύτηκαν για πρώτη φορά σε ηλικία 25 και άνω, είχαν πιο δυνατό σκελετό, σε σύγκριση με αυτούς που είχαν παντρευτεί σε μικρότερη ηλικία.

Παράλληλα, βρέθηκε ότι οι άνδρες σε σταθερούς γάμους, ή σε σχέσεις συμβίωσης που δεν είχαν προηγούμενο διαζύγιο, ή χωρισμό, είχαν επίσης πιο δυνατό σκελετό, σε σύγκριση με αυτούς που είχαν βιώσει τη διάλυση ενός γάμου, ή μιας σχέσης. Επίσης, ο σκελετός των ανδρών που είχαν μακροχρόνιες σχέσεις ήταν πιο δυνατός, σε σύγκριση με το σκελετό των ανδρών που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ.

Παρόμοια συσχέτιση, όμως, ανάμεσα στον υγιή σκελετό και το γάμο, ή τη συμβίωση δε βρέθηκε στις γυναίκες. Υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που δείχνουν ότι τα οστά των γυναικών που είχαν υποστηρικτικούς συντρόφους ήταν πιο υγιή από τα οστά των γυναικών που δεν είχαν την αναγνώριση και την εκτίμηση των συντρόφων τους.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τη σχέση του ιστορικού και της ποιότητας ενός γάμου με την υγεία των οστών. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν πολλά για την επίδραση των καθαρά κοινωνικών παραγόντων στην υγεία του σκελετού. Είναι, όμως, ευρέως γνωστό ότι η καλή υγεία δεν εξαρτάται μόνο από την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, όπως είναι η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η αποφυγή του καπνίσματος, αλλά και από κοινωνικούς παράγοντες που σχετίζονται με τις σχέσεις και τον έγγαμο βίο.

Ενδεχομένως, ένας γάμος σε νεαρή ηλικία να επιδρά αρνητικά στο σκελετό ενός άνδρα, στο βαθμό που μπορεί να βιώσει έντονο στρες όταν καλείται να παρέχει στην οικογένεια του ότι χρειάζεται, χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος. Όσοι μάλιστα παντρεύονται σε νεαρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και μικρότερο εισόδημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ