• Το κατηγορητήριο για τους 4 βουλευτές της Χ.Α.

  5:53 μμ, Τρίτη 06 Μάι 2014 5:53 μμ, Τρίτη 06 Μάι 2014

  Το κατηγορητήριο για τους 4 βουλευτές της Χ.Α.

  Ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» ναζιστικού τύπου που είχαν κομβικό ρόλο σε σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, εκρήξεις, εμπρησμούς, εκβιάσεις, εμφανίζονται στα κατηγορητήρια οι 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έλαβαν χθες προθεσμία για να απολογηθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

  Οι Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης,Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλης Αρβανίτης φέρονται ως επίσημοι εκφραστές των θέσεων και των παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης, δίνοντας οι ίδιοι εντολές ή εγκρίνοντας σειρά επιθέσεων σε βάρος όσων είχαν στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, «διευθύνοντάς την από κοινού με άλλους», με αναφορά απευθείας στον αρχηγό, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, και «διακηρύσσοντας τις παραπάνω αρχές της οργάνωσης, με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών» αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που στοχοποιούνται από τη “Χρυσή Αυγή” ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της.

  Βάσει των κατηγορητηρίων, η αρχή γίνεται το 1987 όταν οι κατηγορούμενοι εντάσσονται στην οργάνωση η οποία είχε χαρακτηριστικά παραστρατιωτικών ομάδων για την επιβολή των ναζιστικών και ρατσιστικών αρχών της και συνεχίζουν τη δράση τους και μετά την είσοδο τους στη Βουλή. Όπως αναφέρεται «αρχικά είχε τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) με αρχηγό και επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετεξελίχτηκε δε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την επωνυμία «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή», με την ίδια ως άνω ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitlr, με κυρίαρχο πάντοτε τον «Αρχηγό» ».

  Σύμφωνα με τις ανακρίτριες, η οργάνωση χωρίζεται σε δυο τμήματα. Το «πολιτικό» και το «επιχειρησιακό». Στις διακηρυσσόμενες αρχές του πρώτου περιλαμβάνεται η εξόντωση των «εχθρών του Έθνους» που γι΄αυτούς ήταν οι μετανάστες, οι ρομά και γενικά όσοι δεν ανήκουν στην (Αρία) Λευκή Φυλή. Το δε «επιχειρησιακό», υπό την ίδια ηγεσία,λειτουργούσε με στρατιωτική δομή, με τα γνωστά τάγματα εφόδου τα οποία είχαν αναλάβει τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις».

  Οι ανακρίτριες Κλάπα-Δημητροπούλου , στα έγγραφά τους, αναφέρουν συνολικά 68 κατηγορούμενους ενώ όπως προκύπτει η ανάκριση παραμένει ανοικτή προς αναζήτηση κι άλλων άγνωστων προσώπων που ενδεχομένως έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα