Ο εισαγγελέας προτείνει δίκη για τις προμήθειες στο Ιπποκράτειο

Ο εισαγγελέας προτείνει δίκη για τις προμήθειες στο Ιπποκράτειο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να παραπεμφθούν ένας πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές -αντιστοίχως- της Νευροχειρουργικής και Ορθοπεδικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Την πρόταση παραπομπής των τριών συγκεκριμένων προσώπων σε δίκη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, υπέβαλλε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου. Η πράξη που τους αποδίδεται τελέστηκε από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιου του 2009, διάστημα κατά το οποίο τα κατηγορούμενα άτομα κατείχαν τις παραπάνω θέσεις.

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ευθύνες για παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- από εξω-συμβατικές προμηθεύτριες εταιρείες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιρειών. Η ζημιά που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες. Χαρακτηριστικό δε είναι – κατά το κατηγορητήριο- ότι χαρακτήριζαν, αυθαίρετα, τακτικά ιατρικά περιστατικά ως «επείγοντα», ενώ δεν τηρούσαν την προβλεπόμενη διαδικασία προμήθειας υγειονομικών υλικών.

Ο εισαγγελέας προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι γιατροί του ίδιου Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Οκτώβριο του 2008, ύστερα από μήνυση προμηθεύτριας εταιρείας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ