Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο Λαυρεντιάδης

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο Λαυρεντιάδης 

 

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκ. Ευρώ της PROTON BANK. Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται, κατά περίπτωση,για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απάτη και απιστία είναι οι:Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος. 

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Για επιμέρους πράξεις απαλλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενώ διατηρεί τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους. Μάλιστα για τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης Λαυρεντη Λαυρεντιαδη ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να του επιβληθεί εγγύηση “μαμούθ” ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί. Το Δικαστικό Συμβούλιο επίσης απέρριψε και αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK ύψους περίπου 700 εκ. Ευρώ δόθηκαν την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.

 

Διαβάστε επίσης

Δίνει 160 εκατ.€ ο Λαυρεντιάδης για την ελευθερία του

Εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ