Κουκουλοφόροι σπάνε την Πολυτεχνειούπολη

Κουκουλοφόροι σπάνε την Πολυτεχνειούπολη

Κλίμα τρομοκρατίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου έχουν επαναφέρει το τελευταίο δεκαπενθήμερο ομάδες κουκουλοφόρων με ρόπαλα που εισβάλλουν κατ’ επανάληψη τις νυχτερινές ώρες, προκαλώντας αναίτιες καταστροφές σημαντικής έκτασης!

Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων άρχισαν αμέσως μετά το Πάσχα και όπως πιστεύουν οι καθηγητές που μίλησαν στα Νέα, σε αντίθεση με άλλες φορές, στις τωρινές επιθέσεις στόχος είναι περισσότερο οι καταστροφές παρά οι κλοπές όπως συνέβαινε παλαιότερα – υπάρχει πρόθεση να σταλεί μήνυμα για το «ποιος κάνει κουμάντο» στην Πολυτεχνειούπολη. Και αυτά ενόψει των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουλίου – με τις υποψηφιότητες να πρέπει να κατατεθούν από τις 2 έως τις 16 Ιουνίου – οι οποίες θα είναι οι πρώτες βάσει του νέου νόμου λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο λοιπόν, λένε οι πανεπιστημιακοί, ότι το τελευταίο διάστημα οι κουκουλοφόροι έσπασαν περίπου… 40 πόρτες κυρίως από γραφεία καθηγητών (αδιακρίτως μάλιστα του αν οι καθηγητές αυτοί έχουν ταχθεί υπέρ ή εναντίον του νέου νόμου – πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ!) ιδίως στο κτίριο Υδραυλικής. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται και το γραφείο της διευθύντριας του εργαστηρίου Υδρολογίας Μαρίας Μιμίκου, η οποία αναμένεται να είναι υποψήφια στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές και έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του νόμου…

«Από το Πάσχα και μετά σημειώθηκαν επιδρομές νύχτα στην Πολυτεχνειούπολη από άγνωστης ταυτότητας κουκουλοφόρους με ρόπαλα, που εκμεταλλεύονται και το γεγονός ότι η φύλαξη δεν είναι πλέον όπως παλαιότερα λόγω της διαθεσιμότητας πολλών διοικητικών υπαλλήλων. Οι κουκουλοφόροι έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές και στα κτίρια των μηχανολόγων, των μεταλλειολόγων και των ηλεκτρολόγων – εκτός από το κτίριο Υδραυλικής. Μάλιστα, σε ένα από αυτά αφόδευσαν σε διαδρόμους…

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο κυρίως να προκαλέσουν φθορές και όχι τόσο να κλέψουν υλικά, γι’ αυτό και νομίζω ότι επιχειρούν μέσω της καταστροφής να στείλουν ένα, κάπως ακατανόητο είναι αλήθεια, μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενόψει και των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών» λέει πανεπιστημιακός που γνωρίζει τις καταστάσεις. Η τελευταία επίθεση έγινε πριν από 5 ημέρες και μάλιστα σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους εισβολείς και τους φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ