Σάμος: Συνεχίζεται η προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους

Σάμος: Συνεχίζεται η προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους

 

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά, το σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Το σκάφος αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους, κάτι που θα φανεί μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο “ΑΔΑΜΟΡΑ”, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί -τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου έχουν μεταφερθεί 39 μετανάστες που περισυνελέγησαν σώοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ