ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι επιβάτες του “Πρέβελης”

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι επιβάτες του “Πρέβελης”

Στο λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης έχει καταπλεύσει  το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», που είχε προσαράξει τα ξημερώματα  στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας.

Οι 190 επιβάτες του πλοίου «Πρέβελης», ανάμεσά τους και μικρά παιδιά,  αναστατώθηκαν όταν το πλοίο περίπου στις 3:50 τα ξημερώματα προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή. Οι συνειρμοί με το τραγικό ναυάγιο στη νότια Κορέα δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερη  ανασφάλεια.

Το «Πρέβελης» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Μετέφερε 32 φορτηγά, 19 ΙΧ οχήματα, δύο λεωφορεία και έξι δίκυκλα.

Οι επιβάτες φόρεσαν προληπτικά σωσίβια και πέρασαν τη νύχτα τους στο  κατάστρωμα.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό αλλά και στη μετεπιβίβαση των επιβατών αν αυτό απαιτούνταν.

Προκειμένου να ελεγχθεί το πλοίο, κλήθηκε ιδιώτης δύτης για να ελέγξει αν το πλοίο έχει υποστεί ζημιές στα ύφαλα του και αν είναι ασφαλές να αποκολληθεί με δικά του μέσα.

Όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε ρήγμα στο πλοίο και κρίθηκε ασφαλές να πάει με χαμηλή ταχύτητα στο λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έδεσε τελικά λίγο πριν από τις 7:30 το πρωί.

 

Δείτε τι είπε για το περιστατικό ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

 

 

Ως πιθανή αιτία για το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέρεται το μπλακ άουτ στις μηχανές.

Το πλοίο θα ελεγχθεί ξανά στον Αθηνιό από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και μετά θα αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει το δρομολόγιο ή αν θα ταξιδέψουν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

 

ΦΩΤΟ-Δείτε εικόνες από το Πρέβελης

 

Διαβάστε επίσης

ΤΩΡΑ-Προσάραξε το πλοίο “Πρέβελης” με 190 επιβάτες στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας

ΦΩΤΟ-Δείτε εικόνες από το “Πρέβελης”

Ξεκόλλησε το πλοίο από τη νησίδα

Έσπασε η άγκυρα του “Πρέβελης”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ