Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.

Ενώπιον της ανακρίτριας έχει ήδη απολογηθεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αρνείται την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που απαγγέλθηκε για το δυστύχημα, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα «ενός έντονου καιρικού φαινομένου». Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια της υπόθεσης δικαιολογητικά για τη λειτουργία του παιδικού πάρκου, αλλά και του επίμαχου παιχνιδιού. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα έδωσε στο δήμο, γιατί δεν του ζητήθηκαν. Επίσης, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και ήδη είχαν καλέσει την εταιρεία πιστοποίησης και ελέγχου, προκειμένου να το ελέγξει.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο Ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των δύο υπαλλήλων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που, επίσης, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση, η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε κακουργηματική ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται, επίσης, με την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Νωρίτερα σήμερα, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας ότι είναι νομικά άκυρη η αναβάθμιση της κατηγορίας που έγινε σε βάρος τους.

Κατηγορούμενος για το λούνα παρκ: Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα έντονου καιρικού φαινομένου

“Παγίδα” και για άλλα παιδιά το μοιραίο λούνα παρκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ