Φορτηγό και αποθήκη γεμάτα χασίς

Φορτηγό και αποθήκη γεμάτα χασίς

Μεγάλη ποσότητα χασίς, η οποία ξεπερνά τα 460 κιλά, εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, έπειτα από ελέγχους που έκαναν σε ένα φορτηγό και σε ένα επικαθήμενο, ενώ συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό του φορτηγού.

Ειδικότερα, η επιχείρηση για τον εντοπισμό της ποσότητας των ναρκωτικών, ξεκίνησε ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λιμενικού. Έτσι λοιπόν, κατά την διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας, εντοπίστηκε φορτηγό – ψυγείο, που κίνησε τις υποψίες των λιμενικών και αμέσως ξεκίνησε η έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος.

Μέσα στο εσωτερικό μέρος της οροφής του φορτηγού, βρέθηκαν, σύμφωνα με το Λιμενικό, 311 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν περισσότερα από 354 κιλά χασίς.

Όμως, οι έρευνες των λιμενικών δεν σταμάτησαν στο συγκεκριμένο φορτηγό, αλλά ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν, εντόπισαν σε αποθήκη στην περιοχή της Πάτρας, ένα δεύτερο επικαθήμενο – ψυγείο, στο οποίο ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό μέρος της οροφής 99 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περισσότερα 112 κιλά χασίς.

Ο 54χρονος οδηγός του φορτηγού και ο 57χρονος συνοδηγός του συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί το σημείο από όπου φορτώθηκε η ποσότητα τους χασίς στο φορτηγό και το επικαθήμενο.

Όσον αφορά τον προορισμό του φορτίου με το χασίς, εκτιμάται, ότι είχε ως τελικό προορισμό κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ