Πουλούσαν αυτοκίνητα-φαντάσματα

Πωλούσαν αυτοκίνητα-φαντάσματα

Επτά άτομα κρύβονται πίσω από τη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «μαϊμού» αγγελίες μεταχειρισμένων ΙΧ μέσω διαδικτύου. Οι δράστες είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας του περισσότερα από 250.000 ευρώ.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αρχές για απάτες.

Η σπείρα αναρτούσε σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Εν συνεχεία επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.

Μετά την κατάθεση των χρημάτων οι δράστες εξαφανίζονταν, χωρίς να παραδώσουν το όχημα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thessalianews.gr.

Σε έρευνες που έγιναν από την αστυνομία σε σπίτια που διατηρούν τα τρία εκ των επτά ατόμων της οργάνωσης στην περιοχή της Τρίπολης εντοπίστηκαν 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ