• Τροφές που ρυθμίζουν τα συμπτώματα της ψωρίασης

  10:11 πμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014 10:11 πμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014

  Τροφές που ρυθμίζουν τα συμπτώματα της ψωρίασης

  Διατροφικές αλλαγές στο μενού μπορούν γενικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ψωρίαση και ενδεχομένως να βελτιώσουν και τα συμπτώματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα με την οποία να αποδεικνύεται η επίδραση συγκεκριμένων τροφών στην ψωρίαση, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι χάνοντας παραπανίσια κιλά μπορεί να δείτε βελτίωση στα συμπτώματα. Διατροφολόγοι προτείνουν μια ισορροπημένη δίαιτα, ώστε να ελέγχετε το βάρος σας και ταυτόχρονα την ψωρίαση. Επίσης, θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και εμφράγματος που είναι αυξημένα στους ανθρώπους με ψωρίαση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής είναι άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ολικής άλεσης δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.

  Blueberries

  Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πλούσια σε Βιταμίνη C. Άλλα φρούτα με αντιφλεγμονώδη δράση είναι το μάνγκο, η φράουλα και το σύκο. Γενικός κανόνας πάντως είναι ότι τα φρούτα πρέπει να είναι υψηλά στην λίστα των προτιμήσεων σας. Τα Blueberries –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την μνήμη και καταπολεμούν τις καρδιοπάθειες.

  Γαλακτοκομικά

  Μερικοί άνθρωποι με ψωρίαση αναφέρουν ότι από την στιγμή που έκοψαν τα γαλακτοκομικά είδαν βελτίωση στα συμπτώματα. Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν ενδείξεις ότι όντως ισχύει αλλά με την δοκιμή θα κρίνετε από μόνοι σας αν πρέπει ή όχι να τα αφαιρέσετε από την λίστα των προτιμήσεων σας. Αν δεν ενισχύουν τα συμπτώματα της ψωρίασης, προτιμήστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Ψωριασικοί έχουν αντικαταστήσει το ζωικό γάλα με γάλα σόγιας.

  Ξηροί καρποί και αβοκάντο

  Τα «καλά» λιπαρά, που περιλαμβάνουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά και περιέχουν οι ξηροί καρποί, τα φυτικά έλαια, συγκεκριμένα ψάρια κλπ είναι γενικά καλά για την υγεία σας σε κανονικές ποσότητες. Μείνετε μακριά από κεκορεσμένα και τρανς λιπαρά τα οποία μπορεί να αυξήσουν την φλεγμονή στο σώμα σας.

  Γλουτένη

  Ψωριασικοί έχουν αναφέρει ότι αφαιρώντας από την διατροφή τους τροφές που περιέχουν γλουτένη βοηθά στα συμπτώματα της ψωρίασης. Αυτό έχει λογική αν έχει δυσανεξία στην συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Μία διατροφή όμως χωρίς γλουτένη μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη και δαπανηρή στην εφαρμογή της για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  Τηγανητά φαγητά

  Ας το παραδεχτούμε. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε λόγους που θα μπορούσαν τα τηγανητά φαγητά να είναι καλά για την υγεία. Κρατηθείτε μακριά από τα τηγανητά ή αποφύγετε να τα καταναλώνετε συχνά. Τα τηγανητά είναι ύποπτα για φλεγμονές στο σώμα και σχετίζονται με υψηλό ρίσκο καρδιοπαθειών.

  Επεξεργασμένη ζάχαρη

  Η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι γενικά κακή για την υγεία και πολύ πιθανό και για τα συμπτώματα της ψωρίασης. Η πρόσληψη υπερβολικής ποσότητα ζάχαρης μπορεί να αυξήσει την φλεγμονή, όπως επίσης και το βάρος σας που γενικά είναι κακό για την ψωρίαση. Θα πρέπει να ελέγχετε τροφές που αγοράζεται ως προς την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα