Ηράκλειο: Επιστροφή στα θρανία με καταλήψεις

Ηράκλειο: Επιστροφή στα θρανία με καταλήψεις

 

Σε καταλήψεις των σχολείων τους έχουν προχωρήσει από το πρωί οι μαθητές 10 γυμνασίων και λυκείων του Νομού Ηρακλείου, τα οποία καλούνταν να ανοίξουν, προκειμένου να γίνουν μαθήματα για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν από τις καταλήψεις του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, συνολικά στα 15 σχολεία του Νομού Ηρακλείου που καλούνταν σήμερα να ανοίξουν, αρκετοί ήταν οι μαθητές που επέλεξαν να μην πάνε για μάθημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρο Μάρκου, πρόκειται είτε για μαθητές της Γ’ Λυκείου που προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είτε για μαθητές που θέλησαν να μην εφαρμόσουν στην πράξη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που τους έστελνε στα θρανία εν μέσω διακοπών του Πάσχα.

Αναφορικά με το ποσοστό της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις τρίωρες στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ΕΛΜΕ, ο κ. Μάρκου ανέφερε στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, είπε ότι εκτός από τα 11 γυμνάσια και λύκεια στα οποία δεν έγινε μάθημα, στις υπόλοιπες 15 σχολικές μονάδες τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 8 ακόμη γυμνάσια και λύκεια του Νομού Ηρακλείου καλούνται να λειτουργήσουν προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, σε πόσα από αυτά θα γίνουν κανονικά μαθήματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ