Βοήθεια ομογενών σε ευπαθείς ομάδες ενόψει Πάσχα

Βοήθεια ομογενών σε ευπαθείς ομάδες ενόψει Πάσχα

 

Ολοκληρώθηκαν χθες οι καθιερωμένες πασχαλινές διανομές του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation), το οποίο μεσολαβεί ώστε ομογενείς της Αμερικής να σταθούν αρωγοί σε οικογένειες στην Ελλάδα που ταλανίζονται καθημερινά από σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, τη Μεγάλη Δευτέρα είχαν μοιραστεί ρούχα και παπούτσια σε 350 παιδιά, προσφορά γνωστών παιδικών καταστημάτων.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, μοιράστηκαν πασχαλινά τρόφιμα. Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δόθηκε μία σακούλα μεγάλη, με ξηρά τρόφιμα, ολόκληρο ή μισό, ή 1/4 αρνί, ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας, δύο πορτοκαλάδες του 1,5 λίτρου η κάθε μία, δύο μπουκάλια κρασί, προσφορά γνωστής οινοποιίας, τυρί, ελιές, βούτυρο, ψωμιά, τοστ και τσουρέκι.

Τρόφιμα δόθηκαν σε άπορες οικογένειες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τις ��πέτσες.

Η διανομή στην Αθήνα έγινε στις εγκαταστάσεις του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος από τους εθελοντές που συνεργάζονται με το ομογενειακό Ίδρυμα, με επικεφαλής την Μαρία Σιούρδη. Τα έξοδα της πασχαλινής διανομής, που ανέρχονται σε 25.000 δολάρια, θα συγκεντρωθούν μέσω συναυλίας-αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υερσέη, την Παρασκευή 2 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Μανινάκης, συνοδευόμενος από την ερμηνεύτρια Σταυρούλα Μανωλοπούλου και τον σολίστα στο μπουζούκι Χρήστο Βιδινιώτη, που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη για σειρά συναυλιών, και με τη συμμετοχή της ορχήστρας Μικρόκοσμος, θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Τέλος, ο Προκόπης Ζέρβας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση των διανομών από τους εθελοντές στην Αθήνα.

To Hellenic Relief Foundation ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις ΗΠΑ προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, έχουν αποσταλεί περίπου 200.000 δολάρια και έχουν διανεμηθεί 135 περίπου τόνοι τροφίμων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ