Νέος διευθυντής στις φυλακές Νιγρίτας

Νέος διευθυντής στις φυλακές Νιγρίτας

Καθήκοντα νέου διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας ανέλαβε προσωρινά ο Δημήτρης Αποστολάκης, μέχρι πρότινος διευθυντής στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ο προκάτοχός του Αντώνης Σταμπουλής, που κατηγορείται για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, παραμένει μέχρι στιγμής στην εργασία του, έχοντας «υποβιβαστεί» όμως, καθώς, ασκεί χρέη δεσμοφύλακα.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Η «αυλαία» των απολογιών πέφτει αύριο, Μ. Τρίτη, οπότε έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στην ίδια ανακρίτρια οι δύο τελευταίοι, σε σύνολο 15, σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί έξι δεσμοφύλακες, ενώ ισάριθμοι συνάδελφοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Εξάλλου, άγνωστο παραμένει εάν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τεθούν σε αργία, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην περίπτωση των έξι προφυλακισθέντων συναδέλφων τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ