Θεσσαλονίκη-Διαμαρτύρονται για τις “Κυριακές”

Θεσσαλονίκη-Διαμαρτύρονται για τις “Κυριακές”

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Οι συμμετέχοντες στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα, Κυριακή των Βαΐων οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ξεδίπλωσαν πανό μπροστά από καταστήματα που λειτουργούν και φωνάζοντας συνθήματα, ζήτησαν «Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».

«Οργανώνουμε κινητοποίηση σήμερα, επειδή θεωρούμε ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα σημάνει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Το μέτρο παίρνεται για να ενισχύσει τους μεγάλους του κλάδου, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και θα πλήξει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, καθώς δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στο κόστος λειτουργίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Φρειδερίκη Τσιαμούρη.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς πραγματοποίησαν μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, τα οποία τόνισαν ότι οδεύει προς κατάργηση η αργία της Κυριακής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυξάνονται θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ