• Πως να αναγνωρίζεις τους ανθρώπους που δεν κάνουν για γάμο

  1:22 μμ, Κυριακή 13 Απρ 2014 1:22 μμ, Κυριακή 13 Απρ 2014

  Πως να αναγνωρίζεις τους ανθρώπους που δεν κάνουν για γάμο

  Από τον συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή John Townsend

  Ο μεγάλος συνθέτης και μαέστρος της τζαζ, ο Ντιουκ Έλλιγκτον, ρωτήθηκε κάποτε τι σημαίνει γι’ αυτόν καλή μουσική . Ο Ντιουκ απάντησε: «Αν ακούγεται καλή, τότε είναι καλή». Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που είναι ακατάλληλοι για σχέση. Έναν άνθρωπο που τον νιώθετε ακατάλληλο, είναι απλά ακατάλληλος. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να πείτε τι είναι ακριβώς αυτό που σας δίνει αυτή την αίσθηση, ή αν δεν μπορείτε να το περιγράφετε με λέξεις. Όπως θα εξηγήσω και στο επόμενο κεφάλαιο, γνωρίζουμε περισσότερα απ’ αυτά που μπορούμε να εκφράσουμε λεκτικά. Έτσι, αν έχετε τη διαίσθηση ότι κάποιοι ανήκει στην ομάδα των ακατάλληλων συντρόφων, ακουστέ τη διαίσθησή σας, πάρτε την σοβαρά, και απομακρυνθείτε.

  Κάποια μέρα μιλούσα με το φίλο μου τον Ντάνκαν, γι’ αυτό το είδος των ανθρώπων, και μου είπε την παρακάτω ιστορία:

  «Βγήκα μια φορά -το εννοώ, μόνο μια φορά, εδώ και πολύ καιρό-με μια γυναίκα που φαινόταν η πλέον ακατάλληλη για σχέση. 'Ηταν όμορφη, σέξι και ενδιαφέρουσα. Στο τέλος της βραδιάς είχα μια παράξενη αίσθηση γι’ αυτή τη γυναίκα. Δεν μπορούσα να εξηγήσω ακριβώς αυτό που ένιωθα. Δεν ήταν ότι αισθάνθηκα άβολα ή απειλητικά - ήταν ευχάριστη η βραδιά μας. Ήταν απλά μια παράξενη διαίσθηση για εκείνη, που μου έλεγε να μην την ξαναπάρω τηλέφωνο. Και δεν την ξαναπήρα. Αλλά στα χρόνια τον ακολούθησαν, κατάφερνα να μαθαίνω νέα της, πιο πολύ από περιέργεια, και να παρακολουθώ πως εξελίσσεται η ζωή της. Δεν θα μοιραστώ μαζί σου τις ζουμερές λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι στην επιφάνεια ήταν πολύ πετυχημένη γυναίκα, αλλά απ’ όπου περνούσε, άφηνε πίσω της ανθρώπινα πτώματα: Τον πρώτο της άντρα στα σίγουρα, ίσως και τον δεύτερο, ακόμα και τη μητέρα της, που πέθαναν από καρκίνο». Η χειρότερη περίπτωση για σχέση.

  Μπορεί ν’ αντιδράσετε με δυο τρόπους σ’ αυτό τον κατάλογο με τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι ακατάλληλοι για σχέση. Υπάρχει περίπτωση να τον βρείτε περιορισμένο. Ιδιαίτερα αν είστε γυναίκα, μπορεί ν’ αναρωτιέστε γιατί δεν συμπεριλαμβάνει άντρες που ποτέ δεν μεγάλωσαν, που δεν είναι ικανοί ν’ αγαπήσουν, που μισούν τις γυναίκες, που έχουν φοβία με τη δέσμευση, κ.τ.λ. Λοιπόν, αφού αναρωτιέστε κάτι τέτοιο, ήδη γνωρίζετε καλά ποιοί είναι οι άντρες που είναι ακατάλληλοι για σχέση. Και βέβαια συμφωνώ μαζί σας. Ίσως και να έχετε διαβάσει κάποια απ’ τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί γι’ αυτό το είδος των άντρων. Και θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα όσα προτείνουν τα βιβλία αυτά. Ίσως υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά, που, λόγω των προσωπικών σας εμπειριών, ξέρετε να ξεχωρίζετε έναν ακατάλληλο άντρα για σας. Και, βέβαια, σας προσκαλώ να προσθέσετε αυτά τα χαρακτηριστικά στον κατάλογο. (Καθένας μας έχει κάποια υποσυνείδητα κριτήρια που χρησιμοποιεί για να προσδιορίζει ποιος είναι κατάλληλος και ποιος ακατάλληλος για σύντροφος - χωρίς ίσως να μπορεί να εκφράσει αυτά τα κριτήρια με λέξεις. Είναι απλά μια αίσθηση, όπως είπε κι ο Ντάνκαν).

  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα