Δωρεάν φρούτα και σαλάτες στους μαθητές

Δωρεάν φρούτα και σαλάτες στους μαθητές

 

Ξεκινά σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013 – 2014» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, φέτος το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία θα υλοποιηθεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και, συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Η πρώτη από τις πέντε διανομές φρούτων ξεκίνησε ήδη από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος και στην Αττική.

Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτας, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν σε πέντε δόσεις συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ