Μεγαλώνει η σχολική χρονιά-Αλλαγές με τις αργίες

Μεγαλώνει η σχολική χρονιά-Αλλαγές με τις αργίες

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα καθίσουν στα θρανία την ερχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού το κουδούνι έναρξης κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 όπως ίσχυε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σύμφωνα με το Εθνος.

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους για λίγες ημέρες αναμένεται ν΄ ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας, αλλά και μικρές τεχνικής φύσεως βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων (διάρκεια σχολικού έτους, περικοπές σε περιπάτους και κάποιες σχολικές αργίες κ.ά.), οι οποίες θα αφορούν τους μαθητές.

Επίσης θα ανακοινωθούν και αλλαγές στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) και εφαρμογή της υποχρεωτικής αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών, με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας θα οριστικοποιήσει και τις ημέρες λήξης του σχολικού έτους ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης, δηλαδή στα δημοτικά και νηπιαγωγεία τα μαθήματα θα λήγουν στις 15 Ιουνίου, στα γυμνάσια και στις Α΄και Β΄ Λυκείου στις 31 Μαΐου και για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 21 Μαΐου.

Οι αργίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να περικόψει και κάποιες σχολικές αργίες, όπως για παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη, ενώ για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών αναμένεται να προβλεφθεί το πρωί εκκλησιασμός και μετά κανονικό μάθημα.

Με τις αλλαγές αυτές οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν έως και 50 ώρες κατ΄ έτος. Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων οι οποίες λόγω των εκλογών θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου.

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ